We hebben 456 auto's voor je gevonden
Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven
De Audi A1 is het instapmodel van Audi. Hij staat bekend om zijn compacte formaat, hoogwaardige afwerking en vlotte rijeigenschappen. De A1 is er uitsluitend als vijfdeurs hatchback (Sportback), met keuze uit een sportieve variant zoals de S1 of de robuust ogende Citycarver – later omgedoopt tot Allstreet.
De eerste generatie Audi A1 verscheen in 2010 en was bedoeld als luxe alternatief voor andere compacte hatchbacks, zoals de Mini Cooper, Seat Ibiza, Volkswagen Polo en Toyota Yaris. De Audi A1 deelt zijn onderstel en aandrijflijnen met de Skoda Fabia, Seat Ibiza en Volkswagen Polo. In 2018 introduceerde Audi de tweede generatie, die tot op heden leverbaar is. Deze generatie kreeg een stoerder design, meer binnenruimte en moderne technologie.
De A1 Sportback meet 4,03 meter in lengte, 1,74 meter in breedte en 1,41 meter in hoogte. De bagageruimte bedraagt 335 liter, uit te breiden tot ruim 1.000 liter met neergeklapte achterbank. Daarmee is hij verrassend ruim voor zijn klasse. Dankzij zijn compacte formaat en strakke design oogt hij sportief én praktisch.
De tweede generatie Audi A1 is enkel leverbaar met benzinemotoren. Diesels of plug-in hybrides zijn niet beschikbaar geweest. De instapmotor is de 1.0 TFSI driecilinder met 70 kW (95 pk) of 81 kW (110 pk), afhankelijk van de uitvoering. De krachtigere 1.5 TFSI met 110 kW (150 pk) is voorzien van cilinderuitschakeling voor extra efficiëntie.
Voor sportieve rijders is er de 2.0 TFSI met 147 kW (200 pk) in de Audi A1 40 TFSI, standaard gekoppeld aan een S tronic automaat en voorzien van sportiever onderstel. Vierwielaandrijving (quattro) is niet leverbaar op deze generatie A1 – in tegenstelling tot zijn voorganger, de S1, die tot 2018 in productie was en wél vierwielaandrijving bood. De S1 beschikt over 170 kW (231 pk) en 370 Nm koppel. In 2012 bracht Audi de A1 quattro uit: een gelimiteerde uitvoering met 188 kW/256 pk en vierwielaandrijving.
De meeste modellen zijn standaard uitgerust met een handgeschakelde zesbak, maar een 7-traps S tronic automaat is beschikbaar als optie (of standaard bij de sterkste motorversies). Mild-hybrid technologie is bij de A1 niet toegepast.
Het design van de tweede generatie Audi A1 is scherp en uitgesproken. Denk aan hoekige koplampen, een brede Singleframe-grille en sportieve details zoals luchtinlaten en een uitgesproken achterdiffuser. Met het optionele S line-pakket oogt de A1 nog dynamischer, met grotere wielen, sportbumperwerk en zwarte accenten.
Binnenin valt de A1 op door zijn moderne en digitale uitstraling. Standaard is er een digitaal instrumentenpaneel van 10,25 inch. Het centrale touchscreen varieert van 8,8 tot 10,1 inch, afhankelijk van de uitvoering, en is voorzien van het MMI-infotainmentsysteem. Apple CarPlay en Android Auto zijn altijd standaard aanwezig.
De afwerking is hoogwaardig, met strakke lijnen, heldere displays en veel aandacht voor detail. Optioneel zijn onder meer lederen bekleding, ambienteverlichting, een sportstuur en het uitgebreide Virtual Cockpit Plus-instrumentarium. De zitpositie is relatief laag en gericht op een actieve rijbeleving.
Er bestaan diverse Audi A1 uitvoeringen: 3-deurs, 5-deurs, benzine en diesel. Wie op zoek gaat naar een tweedehandse Audi A1 heeft meer dan genoeg keus. Het model is nieuw bovendien uitgebreid te personaliseren, maar dat geldt uiteraard minder voor een tweedehandse Audi A1. Voorbeelden van Audi A1 uitvoeringen zijn de Ambition, sportieve S-Line en luxe Exclusive.
De Audi A1 is nieuw leverbaar vanaf zo’n 33.000 euro voor de 25 TFSI (95 pk) in Attraction-uitvoering. De krachtigere 30 TFSI (110 pk) en 35 TFSI (150 pk) starten enkele duizenden euro’s hoger, afhankelijk van de gekozen uitvoering.
Audi modellen met het meeste aanbod
Populaire Audi A1 zoekopdrachten
Carrosserie
Kleuren
Brandstof
Transmissie
Staat
Voertuigsoort
Aantal zitplaatsen