We hebben 5.904 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Opel
Basisgegevens
Brandstof
Staat
EV/Hybride eigenschappen
Plugin Hybride
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Opel occasions en nieuwe Opel bij viaBOVAG.nl

Opel is een van de oudste autoproducenten, opgericht in 1862 en gevestigd in het Duitse Rüsselsheim. Opel maakte eerst naaimachines en produceerde later ook andere dingen, waaronder fietsen. In 1899 volgt de eerste Opel personenauto, de Patentmotorwagen.

Begin jaren ‘30 neemt de Amerikaanse autogigant General Motors (GM) Opel over. GM blijft 90 jaar eigenaar van Opel en van het van origine Engelse merk Vauxhall. In 2017 neemt Groupe PSA (Citroën, Peugeot en DS Automobiles) Opel over. In 2021 gaat deze groep samen met FCA, de Fiat-Chrysler-groep, waarmee in de vorm van Stellantis een van de grootste autoconcerns ter wereld wordt gevormd.

Decennialang is Opel een van de meest populaire merken in Nederland. In de beste jaren, in de jaren ’80 en ’90, staat Opel steevast bovenaan de verkooplijsten. Hele generaties zijn opgegroeid met de Opel Kadett (1937 – 1993). Inmiddels voert Opel de verkooplijsten niet meer aan, maar het merk is nog altijd populair, zowel wat betreft nieuwe auto’s als Opel occasions. Opel is echt een merk voor het volk en concurreert daarmee met merken zoals Volkswagen , Renault , Ford en Skoda .

Populaire Opel-modellen: Karl, Astra, Corsa, Mokka, Insignia, Adam, Ampera-E, Zafira, Crossland X en Meriva

Het aanbod Opel-modellen is zeer uitgebreid en divers. Van compacte stadsauto’s tot grote sedans en SUV’s. Vroeger was Opel zelfs actief in het luxesegment, maar in het recente verleden ligt de focus zoals vanouds op de middenklasse. De populaire Opel Kadett werd opgevolgd door de Opel Astra , die het succes wist voort te zetten als compacte gezinsauto. Het was een sterke concurrent voor de Volkswagen Golf . De Opel Corsa is kleiner, zoiets als de Volkswagen Polo . De Opel Insignia is een relatief grote zakenauto in het hogere middensegment. Hij voldoet ook prima als gezinsauto, vooral de extra ruime stationwagen, de Opel Insignia Sports Tourer. Een maatje kleiner is ook de Opel Astra leverbaar als Sports Tourer. De Opel Adam is een vreemde eend in de bijt, een driedeurs ‘lifestyle auto’ met een design dat duidelijk afwijkt van andere Opel-modellen. Daarmee wilde Opel de concurrentie aangaan met auto’s zoals de (Citroën) DS3 en Mini Cooper. De Opel Karl is een vijfdeurs stadsauto in het meest compacte segment. De Opel Meriva en Opel Zafira zijn MPV-modellen. Zoek je een crossover met hoge zitpositie, kijk dan naar de Opel Crossland X en Opel Mokka . Vroeger had Opel ook terreinwagens, zoals de Opel Frontera, die als naam in 2024 weer een comeback maakte als kruising tussen een SUV en MPV. Zo dekt Opel vrijwel alle populaire marktsegmenten.

Enkele populaire Opel-modellen zijn:

Opel OPC, GT en Automatic

Ook op gebied van motoren biedt Opel veel keuze, zeker op de markt voor Opel occasions. Er waren en zijn diverse modellen op benzine en diesel, met en zonder turbo en met uiteenlopende vermogens. Ook waren er verschillende modellen op LPG en aardgas. Wie een Opel automaat zoekt, heeft voldoende keus. Veel Opel-modellen zijn leverbaar met een automaat. Met verschillende GT/E en OPC modellen werd de sportieve rijder niet vergeten. Zelfs praktisch ingestelde modellen zoals de Opel Zafira waren leverbaar in snelle OPC uitvoering. De Opel Corsa OPC haalt ruim 200 km/uur en vestigde een goede naam in het segment van sportieve hatchbacks. Opel heeft zelfs een aantal sportauto’s in het aanbod gehad. Denk maar een de klassieke Opel GT , een naam die kort na de eeuwwisseling ook werd gebruikt voor een moderne roadster. Nog extremer was de Opel Speedster. De Opel Manta van weleer combineerde sportieve rijeigenschappen met de gemakken en luxe van een gezinsauto, al bleef het een laag tweedeursmodel.

Hybride Opel modellen

Sinds 2011 biedt Opel ook hybride modellen aan. De eerste Opel hybride was de futuristische Opel Ampera met plug-in hybride aandrijflijn . Dat was destijds een echte innovatie. Nadat de Opel Ampera in 2015 uit productie ging bood Opel enkele jaren geen hybride modellen, maar sinds 2020 zijn deze weer terug en het aanbod groeit in rap tempo. Opel biedt uitsluitend plug-in hybride modellen aan. Dankzij een grotere batterij (ten opzichte van een reguliere hybride) kunnen plug-in hybrides ook tot enkele tientallen kilometers volledig elektrisch rijden. Dan moet de batterij wel met een stekker worden opgeladen, vandaar de naam plug-in hybride. De hybride Opel modellen zijn de Opel Grandland X Turbo Hybrid (sinds 2020) en de Opel Astra Turbo Hybrid (sinds 2021). Daarmee biedt Opel geëlektrificeerde gezinsauto’s, ideaal voor wie op zoek is naar een ruime auto met toch ook een laag verbruik.

Elektrische Opel modellen

Sinds 2017 zijn er ook elektrische Opel modellen. Dat begon met de Opel Ampera-e , de volledig elektrische opvolger van de hiervoor genoemde Opel Ampera plug-in hybride. De Opel Ampera-e was een hoog model hatchback, bijna een soort mini-MPV. Met een voor die tijd relatief lage verkoopprijs en een vrij ruime actieradius wist de Opel Ampera-e veel kopers voor zich te winnen, zeker op de zakelijke markt. De auto’s die na afloop van de leasecontracten op de occasionmarkt tegenkwamen zijn nu interessant geprijsde elektrische Opel modellen. De Opel Ampera-e bleef in productie tot 2020, waarna het aanbod elektrische Opel modellen flink werd uitgebreid. Er zijn compacte modellen zoals de Opel Corsa-e en Opel Mokka-e (later hernoemd tot Opel Corsa Electric en Opel Mokka Electric), maar ook gezinsauto’s zoals de Opel Astra Electric , Opel Combo-e en Opel Zafira Life Electric. In 2024 kwam daar de Opel Frontera Electric bij, een relatief compact, MPV-achtig SUV model. Zo biedt Opel in diverse marktsegmenten een volledig elektrisch model. Een kenmerk is nog steeds een relatief lage prijs in combinatie met een vrij grote actieradius, waarmee deze elektrische Opel modellen interessant zijn voor wie op zoek is naar een niet al te dure elektrische auto. Ook de meeste Opel bedrijfswagens zijn leverbaar in volledig elektrische uitvoering, zoals de Opel Combo Electric , Opel Vivaro Electric en Opel Movano Electric .

Toekomstplannen, ontwikkelingen en verwachtingen

Ook de komende jaren zet Opel vol in op elektrificatie van het modelaanbod. Het merk heeft aangekondigd om al in 2028 alleen nog elektrische auto’s te verkopen in Europa. Opel richt zich op het aanbieden van betaalbare elektrische voertuigen. Daarnaast wordt uitgebreid ingestoken op innovatieve technologieën en connectiviteitsopties. Ook investeert Opel in duurzame productieprocessen en wil het merk tegen 2030 CO2-neutraal opereren.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen